Επανάληψη Χριστουγέννων – Οδηγίες προς ναυτιλομένους

merry-christmasΟι διακοπές των Χριστουγέννων είναι ο πρώτος και κρισιμότερος σταθμός για τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων, είναι η στιγμή που πρέπει να μαζέψετε την ύλη που έχετε διδαχθεί τους προηγούμενους μήνες μέσα από μια καλή επανάληψη.

 Είναι προφανές ότι όλους τους προηγούμενους μήνες δεχτήκατε πρωτόγνωρη πίεση στην προσπάθεια σας να συνδυάσετε σχολείο και φροντιστήριο, με πολλά διαγωνίσματα σε όλα τα μαθήματα της ύλης. Έτσι λογικό είναι κάποια πράγματα να έμειναν πίσω ή να διαβάστηκαν επιφανειακά. Μέσα στις επόμενες 15 μέρες πρέπει πρώτα από όλα να ξεκουράσετε το μυαλό σας και μέσα από ένα καλό προγραμματισμό να συνδυάσετε τις διακοπές σας με επανάληψη στα βασικά πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.

 Όσον αφορά το μάθημα της Φυσικής Θετικής & Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, έχουμε ολοκληρώσει το 60% της ύλης με τα Κεφάλαια των Ταλαντώσεων και των Κυμάτων και έχουμε μπροστά μας την Μηχανική Στερεού Σώματος, τις Κρούσεις και το Φαινόμενο Doppler. Έχουμε μπροστά μας δρόμο, αλλά είμαστε σε καλό σημείο!

 Στα χέρια σας έχετε  το βιβλίο των “Μαθιουδάκη – Παναγιωτακόπουλου”, τις “Πρόχειρες Σημειώσεις Γ Λυκείου” και τα 6 πρώτα “Σετ Ασκήσεων”. Επίσης έχετε τα “Διαγωνίσματα” μου για το σχολικό έτος 2011 – 2012. Όλο το υλικό υπάρχει στο http://www.perifysikhs.com

Σετ Ασκήσεων 2012 – 2013

Πρόχειρες Σημειώσεις Φυσικής Γ Λυκείου – 1η Έκδοση (Ιούνης 2012)

Η δική μου πρόταση για το διάβασμα σας είναι να δώσετε έμφαση στο εννοιολογικό πλαίσιο του μαθήματος επενδύοντας χρόνο στα θέματα τύπου Α ( επιλογής ) και τύπου Β (επιλογής με αιτιολόγηση). Στην συνέχεια μπορείτε να προχωρήσετε σε επίλυση ασκήσεων τύπου Γ και προβλημάτων τύπου Δ. Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε μέσα από τα Σετ Ασκήσεων που σας έχω δώσει. Όπως επίσης ειδικά για τα θέματα Α και Β προτείνω να δείτε ( αν δεν το έχετε κάνει ήδη) το βιβλίο σας (Μαθιουδάκης – Παναγιωτακόπουλος).

 Για όσους έχουν κάνει τα παραπάνω και έχουν ακόμα χρόνο σίγουρα η επίλυση των Διαγωνισμάτων που έδωσα την σχολική περίοδο 2011 – 2012 θα ήταν χρήσιμη.

Διαγωνίσματα 2011 – 2012

 Φροντίστε μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να οργανώσετε καλά τον χρόνο σας και να αξιοποιήσετε τα πρωινά σας, ώστε να καταφέρεται να κλείσετε τις “εκκρεμότητες” σας με όσες έννοιες δεν έχετε καταλάβει και να κάνετε με αρχή το 2013 χωρίς κενά. Εμείς δίνουμε ραντεβού για το Διαγώνισμα σε όλη την διδαχθείσα ύλη τον Γενάρη.

 Για κάθε απορία κατά την διάρκεια των εορτών είμαι στην διάθεση σας…

 Καλές Γιορτές σε όλους!                               Εύχομαι ότι καλύτερο σε εσάς και τις οικογένειες σας!

 Μιχάλης Ε. Καραδημητρίου, Φυσικός MSc

5 comments on “Επανάληψη Χριστουγέννων – Οδηγίες προς ναυτιλομένους

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s