Θέματα & Λύσεις Φυσικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου 2013

panellinies2013Δημοσιεύω με μια μικρή καθυστέρηση τα θέματα και τις λύσεις της σημερινής εξέτασης στο μάθημα της Φυσικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου.

Στο αρχείο των λύσεων διατυπώνω και την άποψη μου για τα θέματα αναλυτικά.

Εκφωνήσεις Θεμάτων Φυσικής Γ Λυκείου Μάης 2013

Λύσεις Θεμάτων Φυσικής Γ Λυκείου Μάης 2013

 

Δημοσιεύω επίσης τα θέματα των εσπερινών Λυκείων που είναι μια παραλλαγή των παραπάνω θεμάτων λίγο ευκολότερη.

Εκφωνήσεις Θεμάτων Φυσικής Εσπερινών Μάης 2013

 

13 comments on “Θέματα & Λύσεις Φυσικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου 2013

  1. κυριε καραδημητριου καλησπερα. Θα ηθελα να σας ρωτησω κατι. Μεσα στον πανικο και λογο χρονου δεν απεδειξα τους τυπους για το χστοπ και τστοπ που χρησιμοποιησα γιατι πηγα μεσω λαμιας στο τριτο ερωτημα του γ θεματος και επισης δεν αιτιολογησα οτι ισχυει αcm=αγ.R .Στο Δ3 ειπα πως στροφικα το συστημα θα επιταχυνεται σαν να ειναι ενας κοιλος κυλινγρος ωστοσο θα εχει μαζα Μ και στη συνεχεια πηρα τους τυπους για Στ και Σf με Ικοιλ .Ειμαι καλυμμενος ? Θα χασω μοναδες? Ευχαριστω

    Μου αρέσει!

  2. Καλησπέρα, Δεν κατάλαβα τι ακριβώς μου λες για το Γ θέμα. Ποιους τύπους εννοείς; Για το Δ.3. πρέπει να πεις ότι το σύστημα κάνει μεταφορική κίνηση και ο κοίλος κύλινδρος κάνει περιστροφική. Δες το αρχείο με τις λύσεις.

    Μου αρέσει!

  3. Στο Δ3 , αν και έγραψα ότι μόνο ο κοίλος κύλινδρος κάνει και στροφική και πως ο εσωτερικός εκτελεί μόνο μεταφορική ,αντί να λύσω το κλασσικό σύστημα (ΣF,ΣΤ,acm = αγR) όπως και ξεκίνησα αλλά διέγραψα με Χ , πήρα τελικά ΣF μόνο για τον εσωτερικό κύλινδρο και θεώρησα λανθασμένα ως συνισταμένη μόνο την συνιστώσα Bx…. Θα παρώ κανένα μόρια ή τα έχασα και τα 7 ;

    Μου αρέσει!

    • Καλησπέρα,

      Αν έγραψες ότι ο κοίλος κύλινδρος είναι αυτός που εκτελεί και περιστροφική κίνηση, ενώ ο μέσα εκτελεί μόνο μεταφορική, εγώ θα σου έδινα 2 στις 7 μονάδες. Αρκεί να μου εξηγούσες τον λόγο (Στ = 0 στον μέσα κύλινδρο)

      Καλό είναι να αφήσεις την Φυσική και να ασχοληθείς με τα επόμενα μαθήματα, μετά το τέλος των εξετάσεων θα μάθεις, αξιοποίησε τώρα τον χρόνο σου για τα επόμενα!!
      Καλή επιτυχία

      Μου αρέσει!

  4. Μεσα στον πανικο και την βιασυνη στο Δ3 αν και εβγαλα σωστα τις δυο σχεσεις για την μεταφορικη και την στροφικη,εν τουτοις οταν πηγα να λυσω το συστημα των δυο σχεσεων δεν εγραψα το a(cm) που ειχε προκυψει απο την στροφικη κινηση αλλα εβαλα μονο το Β(χ)-1/2Μ(…)=Μ*a(cm)..λετε να μου το κοψουν ολο το Δ3?Στο Δ4 ο λογος δεν επηρεαστηκε απο τις επιταχυνσεις και εβγαλα το 32/15 και πιστευω να μην μου κοψουν απο το Δ4..εεε?

    Μου αρέσει!

      • Η μια σχεση ηταν απο την μεταφορικη, δηλαδη ΣF=B(x)-Τ=M*a(cm)
        Απο την στροφικη Στ=Ι*α(γ) οποτε Τ=1/2Μ(1-…)*acm το οποιο βγαινει αν αντικαταστησουμε το α(cm) με α(γ)*R.Εγω απο τις δυο σχεσεις εβγαλα οτι Bx-1/2M(1-…)=M*acm δηλαδη δεν εβαλα το α(cm) στο 1/2Μ(…) οταν ελυνα το συστημα

        Μου αρέσει!

  5. Η αγωνία των παιδιών για το αν απάντησαν σωστά σε όλο της το μεγαλείο!!!
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για το Δ θέμα. Συγχαρητήρια για τον εξαιρεικό ιστότοπό σου !!!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε