Διαγώνισμα Κύματα – Doppler

wave_interferenceΔημοσιεύω το διαγώνισμα που έδωσα στους μαθητές μου στο κεφάλαιο των Κυμάτων και του Φαινομένου Doppler. Το διαγώνισμα είναι για καλά προετοιμασμένους μαθητές!

Διαγώνισμα Κύματα – Doppler

Διαγώνισμα Κύματα – Doppler – Λύσεις

Παρατήρηση: Το Διαγώνισμα έχει ένα επιστημονικό λάθος στο Δ Θέμα, το οποίο βέβαια δεν επηρεάζει μεθοδολογικά την λύση. Θα γίνει διόρθωση των αριθμών μέσα στις επόμενες μέρες, ώστε να αντιμετωπιστεί το λάθος.

8 comments on “Διαγώνισμα Κύματα – Doppler

  1. Καλησπέρα σας. Στο Θέμα Δ στο 3ο ερώτημα χρειάζομαι την απόσταση του Δ από την Π1 δηλαδή το Κ. Το Δ έχει ίδιο πλάτος και βρίσκεται σε αντίθεση φάσης με το Σ. Επομένως, το πλάτος του πρέπει να δίνει ένα +π στην φάση του. Δουλεύοντας έτσι παίρνω δύο πιθανές τιμές d1(απόσταση Δ από Κ) και με άτοπο αποκλείω την μια. Μένω τελικά με 6 σημεία εν.συμβολής στο (ΔΛ). Σωστά δούλεψα; και τι προτείνετε εσείς;

    Μου αρέσει!

  2. Γεια σας. Είμαι μαθητής της Γ’ Λυκείου και έχω λύσει το διαγώνισμά σας εδώ και κάποιες μέρες. Περιμένω τις λύσεις γιατί το θέμα Δ με δυσκόλεψε πολύ από το Δ3 και μετά. Γνωρίζετε αν θα τις δημοσιεύσετε ή μήπως θα μπορούσατε να με κατευθύνετε ελαφρώς ώστε να είμαι σίγουρος ότι θα το προχωρήσω σωστά;

    Μου αρέσει!

  3. Καλησπερα σας,

    Στην ερωτηση Α3 τα σημεια δεν βρισκονται εκατεροθεν δεσμου επομενς δεν εχουν διαφορα φασης ιση με π επομενως και αντιθεση φασης? Ευχαριστω.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε