Διαγώνισμα Μηχανικής Στερεού – Μέρος ΙΙ

stereo2Feb2016Δημοσιεύω το 2ο Διαγώνισμα στην Μηχανική Στερεού Σώματος που έδωσα στους μαθητές μου.

Διαγώνισμα Μηχανικής Στερεού ΙΙ – Φλεβάρης 2016

Διαγώνισμα Μηχανικής Στερεού ΙΙ – Φλεβάρης 2016 / Λύσεις

28 comments on “Διαγώνισμα Μηχανικής Στερεού – Μέρος ΙΙ

  1. Καλημέρα και θερμά συγχαρητήρια για τη δουλειά σας.Θα ήθελα ,παρακαλώ,κάποια διευκρίνηση για το αποτέλεσμα του Γ5 καθώς σ’εμένα το ποσοστό βγαίνει 25%.Ευχαριστώ πολύ.

    Μου αρέσει!

  2. Καλημέρα και συγχαρητήρια για τα θέματά σας.Έχω μια παρατήρηση για το Α5δ. Νομίζω ότι είναι παραπλανητικό ερώτημα καθώς το μυαλό του μαθητή πηγαίνει στο πιο απλό παράδειγμα που έχει διδαχθεί και απαντά , σωστό. Δεν νομίζετε ότι δεν είναι και τόσο «τίμιο» να μπει κάτι τέτοιο στις εξετάσεις;

    Μου αρέσει!

    • Καλησπέρα, το ερώτημα αυτό θα μπορούσε σίγουρα να είναι παγίδα για αρκετούς μαθητές που έχουν στον νου τους την Κύλιση χωρίς ολίσθηση. Αλλά στόχος ενός διαγωνίσματος θα πρέπει να είναι και να ξεχωρίσουν όσοι έχουν καταλάβει και διαβάζουν τις εκφωνήσεις.

      Μου αρέσει!

      • Καλησπέρα , και ζητώ συγγνώμη αν επιμένω , αλλά πολλές φορές οι λέξεις παραπλανούν. Στο σχολικό σελ.111 περιγράφει την κύλιση χωρίς να αναφέρει τις λέξεις «χωρίς ολίσθηση» αλλά τις εννοεί .Πως πρέπει να μαντέψει ο μαθητής τι θέλει να πει ο θεματοδότης;

        Μου αρέσει!

      • Προφανώς και ο μαθητής δεν μπορεί να μαντέψει. Το σχολικό βιβλίο δυστυχώς έχει αρκετά προβλήματα. Μπορούμε όμως να συμφωνήσουμε ότι η κύλιση με ολίσθηση είναι ένα επικίνδυνο θέμα και σίγουρα πρέπει να διατυπώνεται με σαφήνεια.

        Μου αρέσει!

  3. Καλησπερα σας και χρονια πολλα.Εχω μια ερωτηση στο α4.Η σωστη απαντηση ειναι η γ δεδομενου οτι η γη εχει σχημα πεπλατυσμενης σφαιρας επομενως η αποσταση απ οτου πολους μειωνεται αρα μειωνεται και η στροφορμη?Γιατι αν την θεωρησουμε σφαιρα τοτε η στροφορμη δεν αλλαζει αρα ουτε και η γωνιακη της ταχυτητα.Ευχαριστω.

    Μου αρέσει!

  4. Χαχαααχ τωρα που το σκεφτομαι πιο ωριμα η ερωτηση ειναι τελειως αστοχη συγνωμη για το λαθος.Για καποιο λογο ειχα στο μυαλο μου οταν το διαβαζα οτι η γη περιστρεφεται γυρω απο αξονα που τεμνει τον ισημερινο οριζοντια γελοιο λαθος….

    Μου αρέσει!

  5. Καλησπερα σας κυριε Καραδημητριου . Μια ερωτηση εχω ..Στο Γ4 για τον υπολογισμο της Ν1 δε πρεπει να συμπεριλαβουμε και τη Ν που εχετε σχεδιασει με κοκκινο χρωμα ;

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε