Η επιτυχία ! Πανελλήνιες 2021

Ήρθε η ώρα του αποχωρισμού με τους μαθητές μας, αφού ακόμα μια χρονιά έφτασε στο τέλος της. Βέβαια η χρονιά που πέρασε, όσα χρόνια και αν περάσουν δεν θα την ξεχάσουμε, γιατί ήταν η χρονιά των μεγάλων «αβεβαιοτήτων».

Η πανδημία έφερε και φέρνει ακόμα αλλαγές στις ζωές όλων μας και δεν άφησε στο πέρασμα της ανεπηρέαστα τα παιδιά μας, που αναγκάστηκαν να μείνουν μακριά μας και έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας.

Σε αυτά τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί σε μια ευαίσθητη ηλικία έκαναν ότι καλύτερο για να σταθούν όρθια σε ένα κόσμο υπό «κατάρρευση». Έκανα ότι μπορούσαν στο μέτρο των δυνάμεων τους για να τα καταφέρουν και να φτάσουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Και να που αύριο ξεκινά ο τελευταίος γύρος της προσπάθειας, τα παιδιά μας θα μπουν στις αίθουσες για να αντιμετωπίσουν τους «φόβους» μιας χρονιάς, για να παλέψουν για τα όνειρα τους. Όλοι εμείς καθηγητές και γονείς στεκόμαστε στην άκρη για να περάσουν μπροστά οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, οι έφηβοι που στα 17 τους έμαθαν να δίνουν μάχες, να προσπαθούν, να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους και να πετυχαίνουν!

Τι είναι η Επιτυχία κύριε ; ρωτάει μια μαθήτρια μου

Επιτυχία είναι να παλεύεις για την ζωή σου, να μην σταματάς να κυνηγάς το όνειρο σου, να χτίζεις σκάλες που θα σε ανεβάζουν ψηλά στην ζωή σου. Επιτυχία δεν είναι μόνο να γράφεις καλά στα Διαγωνίσματα ή να έχεις καλούς βαθμούς στο σχολείο, Επιτυχία είναι να είσαι ευτυχισμένος με τις επιλογές σου, να μπορείς να εξελιχθείς, να αντιμετωπίσεις τα κενά σου και τους φόβους σου! Αυτό είναι για μένα επιτυχία !

Και αν δεν γράψω καλά κύριε ; ρωτάει ένας άλλος μαθητής μου

Πήγαινε  αύριο και δώσε τον καλύτερο εαυτό σου, άντεξες όλη την χρονιά πίσω από μια οθόνη γιατί έχεις ένα όνειρο, για αυτό το όνειρο να αντέξεις σε όλη σου στην ζωή. Εξετάσεις δίνουμε σε όλη μας την ζωή, ως μαθητές, ως φοιτητές, ως γονείς, ως επαγγελματίες και κυρίως ως άνθρωποι. Σημασία έχει να ξέρουμε γιατί παλεύουμε, που θέλουμε να φτάσουμε, πόσο θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο γύρω μας λίγο καλύτερο. Ακόμα και αν κάποια στιγμή παραπατήσουμε και πέσουμε κάτω, να σηκωθούμε και να συνεχίσουμε!

Δώστε χρώμα στα όνειρα σας παιδιά!

Καλή Επιτυχία !!

By Μιχάλης Καραδημητρίου Posted in Απόψεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s