Θέματα Πανελληνίων 2019

Screenshot 2019-06-12 10.31.09Αναδημοσιεύω τα σημερινά θέματα των Πανελληνίων Εξετάσεων στην Φυσική Θετικού Προσανατολισμού.

Θέματα Φυσικής – Πανελλήνιες Ιούνης 2019

Λύσεις Θεμάτων & Σχολιασμός / Πανελλήνιες Ιούνης 2019

6 comments on “Θέματα Πανελληνίων 2019

  1. Μπορεί να ακουστεί βλακώδες αλλά θέλω να το ρωτήσω…στα σωστό/λάθος δεν έγραψα τις λέξεις ολογράφως Σωστό και Λάθος αλλά Σ και Λ. Λετε να υπαρξει θεμα;

    Μου αρέσει!

  2. Καλησπέρα. Στο Β3 έκανα κανονικά ΑΔΣτρ και προέκυψε ω’=ω/2. Όμως έκανα ΘΜΚΕ συμπεριλαμβάνοντας , λανθασμένα, το έργο του βάρους και μετά ΑΔΜΕ . Πόσες μονάδες νομίζεται ότι θα μου δώσουν ? Επίσης, στο Δ5 έκανα Στ (Α) =0 και έγραψα την εξίσωση με άγνωστη την κάθετη αντίδραση Ν την οποίας τον μοχλοβραχίονα έγραψα συναρτήσει του χ . Μετά είπα ότι Ν μεγαλύτερο ή ίσο του μηδενός , άρα δεν ανατρέπεται. Σε περίπτωση πιθανού αριθμητικού λάθους στους μοχλοβραχίονες πόσο κόβεται εκεί?

    Μου αρέσει!

  3. Καλησπέρα. Στο Β3 έκανα ΘΜΚΕ σωστά με τη μόνη διαφορά ότι έβαλα το έργο του βάρους. Μετά έκανα ΑΔΣτρ και μετά , λανθασμένα ΑΔΜΕ. Πόσες μονάδες πιστεύεται ότι θα μου δώσουν ? Επίσης, στο Δ5 έθεσα Στ (Α ) = 0 και έγραψα κανονικά τις σχέσεις με τις ροπές. Προέκυψε εξίσωση με μεταβλητή την κάθετη αντίδραση και στον μοχλοβραχίονά της κάθετης αντίδραση της σφαίρας έβαλα τον άγνωστο χ για όσο θα μετατοπιστεί. Μετά είπα Ν μεγαλύτερο ή ίσο του μηδενός άρα δεν ανατρέπεται . Σε περίπτωση αριθμητικού λάθους στους μοχλοβραχίονες πόσο κόβεται?

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε