2o Επαναληπτικό Διαγώνισμα 2019

Dthema_April2019-GΔημοσιεύω το 2ο φετινό Επαναληπτικό Διαγώνισμα για τους μαθητές της Γ Λυκείου, που έδωσα στους μαθητές μου.

2ο Επαναληπτικό Γ Λυκείου – Απρίλης 2019

2ο Επαναληπτικό Γ Λυκείου – Απρίλης 2019/Λύσεις

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε υποδειγματικά λυμμένο το Δ θέμα απο τον φυσικό κ. Λουβέρδη στο κανάλι του Louverd

Πάτησε εδώ για το 1ο μέρος :
https://youtu.be/wZeDjdB8fjQ

Και εδώ για το 2ο:
https://youtu.be/5qrtm-4EYUw

16 comments on “2o Επαναληπτικό Διαγώνισμα 2019

  1. Καλησπερα σας,
    θα μπορουσατε να μου αιτιολογησετε την απαντηση δ του α3 ερωτηματος και συγκεκριμενα το σκελος οπου αναφερεται για μεταβολη πλατους?Το πλατος σε μια εξαναγκασμενη δεν εξαρταται αποκλειστικα απο τη συχνοτητα διεγερτη και το b το οποιο με τη σειρα του επηρεαζεται απο της ιδιοτητες του μεσου μεσα στο οποιο πραγματοποιειται η ταλαντωση καθως και τη γεωμετρια του κινητου?Απο την στιγμη που τιποτα απο τα δυο δεν αλλαζει πως μεταβαλεται το πλατος?Στην συγκεκριμενη περιπτωση ειχα την εσφαλμενη λογικα αισθηση οτι το πλατος παραμενει σταθερο μεν μπορει να αυξηθει περαιτερω δε και οχι οτι αλλαζει.Ευχαριστω πολυ!

    Μου αρέσει!

    • Καλησπέρα, το πλάτος μιας εξαναγκασμένης ταλάντωσης εξαρτάται από το μέσο στο οποίο γίνεται η ταλάντωση και από την συχνότητα του διεγέρτη. Καταρχήν με δεδομένο ότι δεν αλλάζει η συχνότητα του διεγέρτη, δεν θα αλλάξει και η συχνότητα της ταλάντωσης, αφού επιβάλλεται απο τον διεγέρτη. Αν αλλάξεις το σώμα, αλλάζεις την ιδιοσυχνότητα της ταλάντωσης, άρα φεύγεις από τον συντονισμό που είχες αρχικα.

      Μου αρέσει!

  2. Καλησπέρα σας, πως θα χαρακτηριζατε τα συγκεκριμένα θέματα ως προς το βαθμό δυσκολίας σε σχέση με τα αντίστοιχα των πανελληνίων εξετάσεων?

    Μου αρέσει!

  3. Στο Δ3 πώς γινεται να στρεφουν η Τs και η F προς διαφορετικη κατευθυνση; Αφου ο φορεας της F βρισκεται πανω απο το σημειο επαφης, δεν θα στρεφει τον δισκο προς την ιδια κατευθυνση που τον στρεφει και η Ts;

    Μου αρέσει!

  4. Πώς ειναι δυνατον να ασκει ροπη η F αφου η συνιστωσα της στον αξονα των ψ δεν ασκει ροπη(εξαλλου το σημειο επαφης του νηματος και του δισκου κατα το σχημα απεχει r απ το κεντρο του δισκου και το ευθυγραμμο τμημα που συνδεει τα δυο σημεια ειναι καθετο στο δαπεδο,συνεπως η Fx ειναι καθετη στην ακτινα του δισκου)

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε