3ο Επαναληπτικό Διαγώνισμα Γ Λυκείου

fig2oEpanalG2018.pngΔημοσιεύω το 3ο και τελευταίο για φέτος επαναληπτικό διαγώνισμα για τα παιδιά της Γ Λυκείου. Τελική ευθεία λοιπόν για όλους μας! Καλή δύναμη !

3ο Επαναληπτικό Διαγώνισμα Γ – Μάης 2018

3ο Επαναληπτικό Διαγώνισμα Γ – Μάης 2018/Λύσεις

23 comments on “3ο Επαναληπτικό Διαγώνισμα Γ Λυκείου

  1. Καλησπερα σας πολυ ωραιο και μεστο διαγωνισμα το οποιο καλυπτει ολο το ευρος της υλης,βοηθησε πραγματικα στην επαναληψη μου οπως και τα υπολοιπα διαγωνισματα και σας ευχαριστουμε για τον ανιδιοτελη κοπο που καταβαλετε.Ωστοσο το ελυσα χωρις ιδιαιτερες δυσκολιες,γι αυτο θα ηθελα να μαθω την αποψη σας κατα ποσο το παραπνω διαγωνισμα ανταποκρινεται στο επιπεδο των πανελληνιων οσον αναφορα τον βαθμο δυσκολιας.Ευχαριστω εκ των προτερων.

    Μου αρέσει!

    • Καλησπέρα Νίκο, στα συγκεκριμένα θέματα προσπάθησα να προσεγγίσω το επίπεδο των Πανελληνίων Εξετάσεων. Άρα το διαγώνισμα είναι εκεί που πρέπει να είναι κατά την γνώμη μου, άλλωστε έχεις δει και τα υπόλοιπα διαγωνίσματα μου που είναι λίγο δυσκολότερα. Εγώ σου εύχομαι ότι καλύτερο στις εξετάσεις, διάβασε σωστά και ποιοτικά, σημασία έχει τώρα η κατανόηση των εννοιών και όχι οι πολύπλοκες ασκήσεις.

      Αρέσει σε 1 άτομο

      • Σας ευχαριστω πολυ! Πιστευω οτι η κατανοηση των εννοιων εχει πραγματικα μεγαλη σημασια καθως θεωρω οτι τα Α και Β θεματα κατεχουν ιδιαιτερα σημαντικο ρολο στην επιτευξη μιας υψηλης βαθμολογιας (αν υποθεσουμε οτι τα Γ και Δ θεματα θα κυμανθουν στα επιπεδα των τελευταιων ετων). Καλη συνεχεια στο εργο σας!!

        Μου αρέσει!

  2. Καλησπέρα, συγχαρητήρια για το διαγώνισμα, μια παρατήρηση μόνο: στο Δ6 εννοείτε ποσοστό επί της μηχανικής ενέργειας; και αν ναι με ποιο επίπεδο αναφοράς;

    Μου αρέσει!

  3. Πολλά συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά σας !Είναι πραγματικά εξαίρετο σε μια εποχή ιδιοτέλειας να μοιράζεστε τις ασκήσεις και τα θέματα σας με εμάς!
    Ανυπομονώ για τις λύσεις!

    Μου αρέσει!

  4. Καλησπερα σας και συγχαρητηρια για το διαγωνισμα.Μηπως θα μπορουσατε να μου παραθεσετε την τιμη της επιταχυνσης του κεντρου μαζας στο θεμα Δ προκειμενου να επαληθευσω την απαντηση μου? Ευχαριστω.

    Μου αρέσει!

  5. Κε Καραδημητρίου χαίρετε. Συγχαρητήρια για τη δουλεία σας. Θα ήθελα την εξής διευκρίνηση για το θέμα Α5-γ. Η πρόταση είναι λάθος διότι η πίεση δημιουργείται σε κάποιο σημείο και όχι σε όλη την επιφάνεια του υγρού ή για κάποιο άλλο λόγο;

    Μου αρέσει!

  6. Το Θεμα Α5)γ γιατι το δινετε ως λαθος; Συμφωνα με το σχολικο βιβλιο, το οποιο βεβαια αναφερεται σε υγρα σε ισορροπια (σελ.90), προκύπτει οτι ειναι σωστο.

    Μου αρέσει!

  7. Κατ αρχή συγχαρητήρια για το σύνολο της δουλειάς
    Στο Β3 γράφεις «Μετά την κρούση το συσωµάτωµα ϑα εκτελεί σύνθετη κίνηση περιστρεφόµενο γύρω απο το κέντρο του δίσκου µε ταχύτητα ω και κινούµενο µεταφορικά µε ταχύτητα υcm.»
    Το συσωμμάτωμα θα περιστρέφεται γύρω από το δικό του κέντρο μάζας που δεν συμπίπτει με το κ.Μ. του δίσκου.

    Μου αρέσει!

    • Καλημέρα και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Το κέντρο μάζας αλλάζει, αλλά γράφω στην εκφώνηση να θεωρηθεί ότι το κέντρο μάζας είναι το κέντρο του δίσκου, ώστε να μπορεί να λυθεί η άσκηση από μαθητή Λυκείου. ίσως να έπρεπε να βάλω ακόμα μικρότερη μάζα για να είναι ορθότερη η προσέγγιση μου.

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε