Κύκλοι Μαθημάτων Σύγχρονης Φυσικής

cf87cf89cf81ceafcf82-cf84ceafcf84cebbcebfΩς Σύγχρονη Φυσική θεωρούμε το σύνολο των θεωριών που αναπτύχθηκαν τα τελευταία 100 χρόνια στην Φυσική. Βασικές Θεωρίες των χρόνων αυτών η Κβαντική Μηχανική και η Θεωρία της Σχετικότητας. Θεωρίες που ήρθαν για να απαντήσουν σε αντιφάσεις της Κλασσικής Φυσικής, σε μια εποχή που για πολλούς επιστήμονες η Φυσική είχε σχεδόν περιγράψει τα πάντα.
Η ιστορική διαδρομή της Σύγχρονης Φυσικής και οι βασικοί σταθμοί, από το ατομικό πρότυπο στις αρχές του 1900 μέχρι και τα πειράματα στον CERN για την ανακάλυψη του σωματιδίου Higgs σήμερα, θα μας απασχολήσουν στους κύκλους μαθημάτων Σύγχρονης Φυσικής. Στα πλαίσια αυτών των μαθημάτων θα προσεγγίσουμε τα παραπάνω με στόχο οι μαθητές μας να έρθουν σε μια πρώτη επαφή αξιοποιώντας τις μέχρι σήμερα γνώσεις τους.
Το πρώτο μάθημα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Δεκέμβρη και ώρα 17:30 – 19:00 στο Φροντιστήριο «Καινοτόμος Μάθηση» (Ριζηνίας& Λασαίας). Αντικείμενο του μαθήματος η Κβαντική Μηχανική, που αποτελεί σήμερα την βασική θεωρία για την μελέτη των υποατομικών και ατομικών συστημάτων, με πληθώρα εφαρμογών στην τεχνολογία. Η κβαντική μηχανική προέκυψε από την ανάγκη για την περιγραφή πειραματικών δεδομένων που η κλασσική μηχανική αδυνατούσε να εξηγήσει. Η επιστημονική κοινότητα με μεγάλη δυσπιστία στην αρχή αναγκάστηκε να δεχτεί την κβαντομηχανική, αφού εξηγούσε και συνεχίζει μέχρι σήμερα να εξηγεί με μεγάλη επιτυχία το πείραμα!

Τα επόμενα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν Φλεβάρη και Μάρτη με θέμα την Θεωρία της Σχετικότητας και τα στοιχειώδη σωματίδια, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s