2ο Διαγώνισμα Κύματα – Doppler

Screenshot 2014-06-10 10.18.54Δημοσιεύω το 2ο Διαγώνισμα στο κεφάλαιο των Κυμάτων και του Φαινομένου Doppler που έδωσα στους μαθητές μου.

2ο Διαγώνισμα Κύματα – Doppler

2ο Διαγώνισμα Κύματα – Doppler / Λύσεις

8 comments on “2ο Διαγώνισμα Κύματα – Doppler

  1. Καλησπέρα Μιχάλη,
    Χρόνια πολλά. Καλή χρονιά.

    Στο Α2 πως αποκλείεις ότι το κύμα δεν φτάνει πρώτα από την πηγή π2; Δεν ξέρω αν μου διαφεύγει κάτι αλλά δεν είναι πολύ ξεκάθαρο.

    Λες ότι
    > ο οποίος ξεκινά την ταλάντωση του όταν η ϕάση της πηγής 1 έχει
    µεταβληθεί κατά 4π.

    Αυτό συμβαίνει ακόμα και αν το κύμα από την πηγή Π2 φτασει πρώτο μιας και οι πηγές είναι συγχρονες και ξεκινούν ταλάντωση ταυτόχρονα.

    Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.

    Να είσαι καλά και πάλι ευχές για μια όμορφη και δημιουργική χρονιά.

    Μου αρέσει!

  2. Μιχάλη καλησπέρα. Κοίταξε λίγο και εσύ αυτά:

    Στο Δ2: στη δεύτερη εξίσωση (στη λύση) η φάση πρέπει να είναι 5πt-7π και όχι 5πt-π αφού υπολογίζεται με την κοντινότερη πηγή άρα με r2.

    Στο Δ4: και σε εμένα βγάινει το πηλίκο 81/25 αλλά στη λύση έχεις βάλει στο κλάσμα τα f και f ‘ ανάποδα. Επίσης όλο το (2πf) θέλει στο τετράγωνο πάνω και κάτω.

    Στο Δ5: κατά τον υπολογισμό του r1 προκύπτει τελικά αν δεν κάνω λάθος 5λ/4 ο τελευταίος όρος του και όχι 3λ/4. Με αποτέλεσμα να προκύπτουν πάλι 4 σημεία ακυρωτικής αλλά τα Ν=-2, -1, 0,1

    Ευχαριστώ για το καλό διαγώνισμα.

    Μου αρέσει!

  3. Καλησπερα! Πως μπορω να ξερω με σιγουρια πωος ο τυπος που δινεται στο θεμα Δ για την ταλαντωση του σημειου Σ μετα την συμβολη δεν περιεχει καποιο +π σε περιπτωση που το πλατος του Σ βγει -1????

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε