Φυσική Κατεύθυνσης Γ Λυκείου – Πανελλήνιες 2014

Screenshot 2014-06-10 10.18.54Αναδημοσιεύω τα σημερινά θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης Γ Λυκείου και τις λύσεις τους με ένα μικρό σχολιασμό.

Θέματα Φυσικής – Πανελλήνιες 2014

Λύσεις Φυσικής – Ιούνης 2014

13 comments on “Φυσική Κατεύθυνσης Γ Λυκείου – Πανελλήνιες 2014

  1. Καλημέρα Γιώργο, το Δ3 είχε 5 μονάδες. Εξαρτάται πάντα από το είδος των πράξεων. Αν έβαλες λάθος πρόσημο σε ροπή θα χάσεις περισσότερα από αν έκανες ένα αριθμητικό υπολογισμό. Εγώ θα έκοβα 3 από τις 5 μονάδες για λάθος πρόσημο σε ροπή. Αν το λάθος είναι αριθμητικό και η μεθοδολογία σου είναι σωστή νομίζω ότι θα χάσεις λιγότερο. Σε κάθε περίπτωση εξαρτάται και από τις οδηγίες που θα δοθούν στους διορθωτές.

    Μου αρέσει!

    • Πάω πρωτη λυκειου με το καινουριο συστημα, κι στο 4ο θεμα χημειας εκανα 2 αριθμητικα στο β) ερωτημα που επιανε 8 μοναδες αντι για 6,72 εγραψα 67,2 προφανως απο παραπανω λαθος πραξη! κι στο γ) που επιανε 10 μοναδες(ειχε αντιδραση κι στοιχειομετρια) αντι να βγαλω 0,15 εβγαλα 1,5! Μεθολογια κι τα σχετικα ολα σωστα… ποσο θα χασω για το καθενα? μπορειτε να μου πειτε σασ παρακαλω

      Μου αρέσει!

      • Καλημέρα, δεν είμαι ειδικός στο θέμα, καθώς δεν διδάσκω Χημεία τα τελευταία χρόνια. Τα αριθμητικά λάθη δεν θα σου στερήσουν πολλές μονάδες. Στην περίπτωση των παραπάνω λαθών που γράφεις εγώ θα «έκοβα» 2%.

        Μου αρέσει!

  2. στο Γ2 αν γραφει μονο η εξισωση για t>1.4s ποσα μορια χανονται;
    και στο Δ4 αν εχει βρεθει σωστα τo ω αλλα λαθος ο ρυθμος μεταβολης τησ κινητικης ενεργειας;
    και για το Δ1 εαν δεν εχoυν γινει οι τελικες πραξεις στη ριζα που προκυπτει για την F αλλα το αφησουμε ετσι?

    Μου αρέσει!

    • Καλησπέρα, δεν γνωρίζω τις οδηγίες που θα πάρουν τα βαθμολογικά κέντρα. Παρόλα ταύτα εκτιμώ ότι για το Γ2 αν γράψεις μόνο την εξίσωση ταλάντωσης μετά την συμβολή θα πάρεις το λιγότερο 3 μονάδες.
      Για το Δ4 φαντάζομαι ότι έκανες λάθος στον υπολογισμό της ροπής, άρα θα πάρεις τουλάχιστον 3 μονάδες.
      Για το Δ1 αν έχει γραφτεί η ρίζα και η εφαπτομένη της γωνίας εκτιμώ ότι το περισσότερο που θα μπορούσες να χάσεις είναι μια μονάδα.
      Αυτά με κάθε επιφύλαξη…

      Μου αρέσει!

  3. ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΕΛΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤ Δ1 Κ Μ ΒΓΗΚΕ Η Fy ΜΗΔΕΝ(ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΟΜΩΣ Τ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΑΡΑ Τ ΛΑΘΟΣ Κ ΒΡΗΚΑ ΣΩΣΤΗ ΤΝ ΤΑΣΗ) ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΝΟ ΣΤ Δ4 ΞΕΧΑΣΑ Ν ΒΑΛΩ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΣΤΝ ΓΩΝΙΑΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΠΗΡΑ ΑΔΜΕ(ΣΤ Δ5 ΕΒΑΛΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ)..Μ
    ΒΓΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΝ ΡΙΖΑ Κ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ..ΠΟΣΟ Θ ΧΑΣΩ ΑΠ ΑΥΤΑ Τ ΔΥΟ??? 🙂

    Μου αρέσει!

  4. kalispera sas an katala8os logo agxous baloume sto gio gio adi gia mono thtash kai tin statikh tribh alla I epitaxinshbgi sosti alla ola t ipolipa apotelesmata la8os logo arithmitikon poses monades kobonte? alla I methodologia sosth..(anaferome sto d thema panelinion 2017)

    Μου αρέσει!

    • Καλησπέρα Κωνσταντίνα, δεν καταλαβαίνω ποια είναι η ερώτηση σου. Δεν έχω στατική τριβή στο γιο-γιο, έχω μόνο Τάση νήματος στο πάνω άκρο ( εκεί που είναι δεμένο στην ράβδο) και τάση νήματος πάνω στον δίσκο. Όταν εφαρμόζουμε τους θεμελιώδεις νόμους για να βρούμε την επιτάχυνση στο Δ.1 πρέπει να έχουμε και την Τάση του νήματος, που μετά θα την χρειαστούμε για τα ερωτήματα της ισορροπίας.

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε