Καλό Πάσχα!

Εύχομαι από καρδιάς Καλό Πάσχα σε όλους τους συναδέλφους,μαθητές και τις οικογένειες τους. Ειδικά για τα παιδιά της Γ Λυκείου εύχομαι οι κόποι τους να ανταμειφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις Πανελλήνιες Εξετάσεις που έρχονται!

kalianast

By Μιχάλης Καραδημητρίου Posted in Uncategorized

8 comments on “Καλό Πάσχα!

  1. Γεια σας και χρονια πολλα . Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση . Σε μαι χαρακτηριστικη ασκηση οπου εχουμε 2 δακτυλιους περασμενους σε μια ραβδο και συγκρατωνται με ενα νημα το οποιο μετα απο καποιες περιστροφες της ραδβου με σταθερη ροπη μιας και στροφικα επιταχυνεται σπαει , τα δαχτυλιδια κολλανε στις ακρες λογω φυγοκεντρου αν δεν κανω λαθος. Ωστοσο κατα την μετακινηση τους υπαρχει απωλεια κινητικης ενεργειας και θα ηθελα να μου πειτε εφοσον γνωριζετε
    που χανεται η ενεργεια αυτη και με ποια μορφη . Απλα και μονο πληροφοριακα . Σας ευχαριστω πολυ . Συγχαρητηρια για το site σας.

    Μου αρέσει!

    • Καλησπέρα,

      καλή η ερώτηση σου, η μείωση της κινητικής ενέργειας του συστήματος σίγουρα σχετίζεται με το έργο κάποιων δυνάμεων που έχουν ως αποτέλεσμα την μετακίνηση των δακτυλίων πάνω στην ράβδο. Ίσως αν υπάρχουν τριβές ανάμεσα τους ένα μέρος να είναι και θερμότητα, όχι όμως όλο.

      Μου αρέσει!

  2. Δεν υποτιθεται ομως οτι κολλανε ακαριαια στα ακρα της ραβδου ? Υπαρχει περιπτωση να εχει να κανει σχεση με την ανακατανομη της μαζας του συστηματος για την ροπη αδρανειας?

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε