«Παίζοντας» με το Κύκλωμα L-C

Αυτή η προσομοίωση αφορά ένα κύκλωμα L-C ,αποτελούμενο από έναν πυκνωτή (στο κέντρο) και ένα πηνίο (δηλαδή ένα πηνίο,στα δεξιά). Μόλις πατήσετε το κουμπί «reset», θα φορτιστεί ο πυκνωτής, από την μπαταρία στα αριστερά του κυκλώματος. Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί «Start» με το ποντίκι, ο διακόπτης θα τεθεί σε άλλη θέση του, έτσι ώστε η ταλάντωση να ξεκινήσει. 

Η κινούμενη εικόνα θα είναι 10 ή 100 φορές πιο αργά από την πραγματική ταλάντωση, ανάλογα με το επιλεγμένο κουμπί επιλογής. Μπορείτε να επιλέξετε τις τιμές  της χωρητικότητας C (από 100 μF έως 1000 μF), συντελεστή αυτεπαγωγής στο πηνίο L  (από 1 Η έως 10 H) και την αντίσταση (από 0 Ω έως 1000 Ω), καθώς και την τάση της μπαταρίας φόρτισης του πυκνωτή.

Το ηλεκτρικό πεδίο του πυκνωτή (κόκκινο) και το μαγνητικό πεδίο του πηνίου (μπλε), σημειώνονται με δυναμικές γραμμές. Η πυκνότητα αυτών των γραμμών δείχνει την ισχύ του αντίστοιχου πεδίου.

Στο κάτω αριστερό τμήμα ένα ψηφιακό ρολόι δείχνει τον χρόνο από την έναρξη της ταλάντωσης Κάτω από εκεί μπορείτε να δείτε και την περίοδο της ταλάντωσης. Ένα από τα δύο διαγράμματα θα πρέπει να θεωρείται, ανάλογα με το επιλεγμένο κουμπί στο κάτω μέρος του πίνακα ελέγχου:
1. Ένα διάγραμμα που δείχνει ως τάσης U (μπλε) και έντασης I (κόκκινο)διαφέρουν στο χρόνο.
2. Ένα γράφημα που περιγράφει τις μετατροπές της ενέργειας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s